zofijka

zofijka

Kucharz
[Przepisów: 19]

Kalafior w cieście piwnym

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Świetny dodatek do mięsa pieczonego i nie tylko....

Kalafior w cieście piwnym

Składniki:

Kalafior w cieście piwnym

 

Sposób przygotowania:

Kalafior w cieście piwnym
Z mąki,jajek i piwa wyrób gładkie ciasto.Przypraw do smaku solą i papryką,a następnie odstaw na około 30 minut.
Kalafior podziel na małe różyczki i ugotuj w osolonej wodzie , 5-8minut (powinien być ugotowany na półtwardo ).Przestudź i dokładnie osącz.Ugotowane kawałki kalafiora zanurzaj w cieście piwnym i smaż na złoty kolor w dużej ilości mocno rozgrzanego oleju.Usmażone różyczki osączyć na papierowym ręczniku.
Można podawać jako samodzielne danie.SMACZNEGO...