Sposób przygotowania:
Kalafior z orzechami włoskimi :
Kalafiora podzielić na różyczki. Oczyścić . Zalać wodą . Wsypać sól i cukier. Gotować 20 minut od zagotowania wody. Na patelni zarumienić bułkę tartą . Zsypać ją i odstawić . Roztopić masło i wsypać na nie orzechy. Chwilę podsmażać . Dodać bułkę tartą .
Kalafiora odcedzić . Polać masłem z orzechami i bułką tartą .
Takiego kalafiora można podawać jako jarzynkę do drugiego dania lub jako samodzielne danie ( z ziemniakami lub bez ).
Można dodatkowo posypać usiekanym koperkiem .
Kalafiora odcedzić . Polać masłem z orzechami i bułką tartą .
Takiego kalafiora można podawać jako jarzynkę do drugiego dania lub jako samodzielne danie ( z ziemniakami lub bez ).
Można dodatkowo posypać usiekanym koperkiem .
msewka
asia77
asia77
Nie dopisałam że ten przepis godny wypróbowania:))