Sposób przygotowania:
Jaglanka z masłem migdałowym i daktylami
Kaszę przed gotowaniem należy dokładnie wypłukać i wrzucić na wrzątek. Przeważnie gotuję 1/2 szklanki kaszy w 1.5 szklanki wody. Gotuję aż kasza wchłonie całą wodę.
Kaszę jaglaną odsączam na sicie i miksuję blenderem razem z bananem, daktylami (można je wcześniej namoczyć w wodzie) i masłem migdałowym na mus.
Dodaję szczyptę cynamonu do smaku. Jeśli masa jest bardzo gęsta można ją rozrzedzić gorącym mlekiem.
Do szklanki nakładam połowę jaglanki. Na to układam porcję konfitury. I ponownie wykładam kaszę. Posypuję ziarnami.
Kaszę jaglaną odsączam na sicie i miksuję blenderem razem z bananem, daktylami (można je wcześniej namoczyć w wodzie) i masłem migdałowym na mus.
Dodaję szczyptę cynamonu do smaku. Jeśli masa jest bardzo gęsta można ją rozrzedzić gorącym mlekiem.
Do szklanki nakładam połowę jaglanki. Na to układam porcję konfitury. I ponownie wykładam kaszę. Posypuję ziarnami.