Sposób przygotowania:
Wegetariańskie klopsiki z kaszy kuskus
Wsypujemy do miseczki 3/4 szklanki kaszy kuskus, dodajemy przyprawy sól pieprz czarny słodką paprykę oraz szczyptę curry i majeranku. Wbijamy jedno duże jajko dodajemy jedną średniej wielkości cebulę obraną i pokrojoną w drobną kostkę. Cztery łyżki pokrojonych w drobną kosteczkę smażonych pieczarek.
Wszystko dobrze razem wyrabiamy i mocno ściskając formujemy klopsy, które obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor na oleju słonecznikowym. Następnie podlewamy szklanką wody z łyżeczką soli( albo jak mamy rosołem). Dodajemy 2 liście laurowe szczyptę majeranku oraz szczyptę mielonej kolendry, i pieprzu czarnego.
Dusimy do miękkości i do zgęstnienia sosu.
Wszystko dobrze razem wyrabiamy i mocno ściskając formujemy klopsy, które obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor na oleju słonecznikowym. Następnie podlewamy szklanką wody z łyżeczką soli( albo jak mamy rosołem). Dodajemy 2 liście laurowe szczyptę majeranku oraz szczyptę mielonej kolendry, i pieprzu czarnego.
Dusimy do miękkości i do zgęstnienia sosu.