Sposób przygotowania:
Kalarepka z ,,wkładką,,
Wyjąć z zamrażalnika kotleciki i ryż - zostawić by lekko ,, odtajały" ( ja wyjmuję wieczorem i zostawiam w lodówce. Kalarepki umyć, odciąć ,, czapeczkę". Ściąć odstające po bokach i na spodzie zdrewniałe kawałki. Wydrążyć kalarepki łyżeczką tak by zostało po ok. 0,5 cm brzegu .Wydrążone kawałki pokroić drobno. W garnuszku roztopić masło ( 2 łyżki).Dołożyć koncentrat i rozprowadzić go w maśle. Wrzucić ugotowany ryż. Wymieszać Doprawić ryż na pikantnie papryką i przyprawą warzywną. W kalarepkę nałożyć porcję ryżu ( 1/3 objętości wydrążenia)- na to układamy kotlet mielony -a na wierzch znów porcję pomidorowego ryżu. Kalarepki umieszczamy w garnku. Obok wsypujemy pokrojone kawałki kalarepki które zostały wydrążone. Zalać wodą. Dodać resztę masła i 1/2 łyżeczki przyprawy warzywnej. Gotować na małym gazie ok.30 minut , aż kalarepki będą miękkie ( ja sprawdzam wbijając w nie patyczek od szaszłyków). Wyjąć kalarepki. Do sosu wlać śmietankę i zmiksować go na krem. Wsypać koperek. Wymieszać i doprawić do smaku. Podawać ułożone na sosie bez dodatków ( w środku jest juz ryż ).