Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kanapka na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zwykła kanapka-zapiekanka z oregano.

Kanapka na ciepło Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kanapka na ciepło

 

  • kajzerka
  • kilka plasterków szynki
  • 2 łyżki sera żółtego
  • oregano
  • 4 plasterki pomidora
  • masło

 

 

Sposób przygotowania:

Kanapka na ciepło
Bułke przekroić, posmarować grubą warstwą masła. Szynkę pokroić w plasterki lub po prostu ułożyć na bułce, pomidora pokroic w plasterki (można pozbyć się wcześniej skórki) i ułożyć na szynce. Posolić i popieprzyć, posypać tartym serem i oregano. Zapiekać zapiekankę w nagrzanym do 180 st. c piekarniku aż ser się rozpuści.
Kanapka na ciepło
Bułkę posmarować masłem, ułożyć szynkę, pomidora i ser.

Tagi:

sery ser szynka