Martynkaw

Martynkaw

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Kanapka - smak mojego dzieciństwa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kanapka - smak mojego dzieciństwa.

Kanapka - smak mojego dzieciństwa.

Składniki:

Kanapka - smak mojego dzieciństwa.

 

  • Na jedną kanapkę:
  • 1 jajko
  • plaster mortadeli o grubości 1 cm
  • sól, pieprz ziołowy
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżki bułki tartej
  • ewentualnie przyprawa do drobiu
  • pieczywo i warzywa według uznania

Sposób przygotowania:

Kanapka - smak mojego dzieciństwa.
Plasterek mortadeli oprószyć solą i pieprzem, ewentualnie przyprawą do drobiu. Odstawić na 10 minut. W tym czasie wybić na talerz jajko, rozbełtać widelcem. Na patelni rozgrzać olej. Plaster mortadeli umoczyć w jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć przez 30 sekund na jednej stronie. Podawać na ciepło, na kromce chleba, z dodatkiem ulubionych warzyw np. pomidorów i ogórka. Taką mortadelę jadłam również z ziemniakami i surówką na obiad.