Sposób przygotowania:
kanapki z ciepłym bekonem, serem i pomid
Każdą bułkę przekrowujemy na pół. smarujemy delikatnie masełkiem , i osypujemy pieprzem na masło.
Bekon podsmażamy na rozgrzanej patelni. Po usmażeniu na ręcnziku papierowym układamy bekon by wchłoneła ściereczka z neigo tłuszcz. Następnie układamy beok na każdą połówkę bułki.
Cebulę obieramy , kroimy w kostkę. Pomidor kroimy w plastry. szczypior siekamy na drobniutko.
Na bekon kładziemy plasterek pomidora, plasterek ogórka. posypujemy szczypiorkiem i pokrojoną w kosteczke cebulą czerwoną- solimy . i trzemy na to troszeczkę sera żółtego.
Polewamy naszą bułkę majonezem , musztardą i ketchupem.
Zamiast np cebuli surowej możemy dac na to cebulę prażoną :)
Smacznego
Bekon podsmażamy na rozgrzanej patelni. Po usmażeniu na ręcnziku papierowym układamy bekon by wchłoneła ściereczka z neigo tłuszcz. Następnie układamy beok na każdą połówkę bułki.
Cebulę obieramy , kroimy w kostkę. Pomidor kroimy w plastry. szczypior siekamy na drobniutko.
Na bekon kładziemy plasterek pomidora, plasterek ogórka. posypujemy szczypiorkiem i pokrojoną w kosteczke cebulą czerwoną- solimy . i trzemy na to troszeczkę sera żółtego.
Polewamy naszą bułkę majonezem , musztardą i ketchupem.
Zamiast np cebuli surowej możemy dac na to cebulę prażoną :)
Smacznego