Sposób przygotowania:
Kanapki z polędwicą musztardową
Poprzedniego dnia przyrządzam musztardową polędwiczkę wieprzową według tego przepisu: https://gotujmy.pl/poledwiczka-musztardowa-do-bagietki,przepisy,185099.html Świeżą, chrupiącą bagietkę kroję na kawałki i lekko smaruję masłem. Kanapki wychodzą najlepsze, jeśli użyjemy bagietki prowansalskiej, której ziołowy smak fantastycznie skomponuje się ze smakiem musztardowej polędwiczki. Sałatę lodową dzielimy na kawałki i rozkładamy na jednej części kanapek. Polędwiczkę kroimy na plastry i rozkładamy na sałacie. Następnie kroimy w plastry kawałek twardego żółtego sera, najlepiej o lekko słodkim smaku. Ja wybieram znakomity ser typu Bursztyn. Ser rozkładamy na kanapkach. Pomidorki płuczemy, kroimy na plasterki i rozkładamy na serze. Przykrywamy kanapki drugim kawałkiem bagietki. Kanapki wyśmienicie smakują z kieliszkiem wytrawnego białego wina.