anecia04

anecia04

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 79]

Kanapkowa pasta warzywna

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kanapki nie tylko na piknik

Kanapkowa pasta warzywna

Składniki:

Kanapkowa pasta warzywna

 

  • Składniki

 

  • kubeczek kremowego serka śmietankowego polecam smaczny Almette
  • kromki świeżego chleba
  • mała czerwona papryka
  • jajko ugotowane na twardo
  • dymka
  • klika liści natki pietruszki
  • 2 łyżeczki jogurtu greckiego
  • kilka rzodkiewek
  • sól
  • pieprz

 

  • Przygotowanie:

 

  • Z chleba wykrawamy szklanką - identycznie jak na pierogi - kółeczka.
  • paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w drobną kostkę razem z rzodkiewkami oraz jajkiem. Dodajemy
  • Dymkę (zarówno zieloną część jak i cebulkę) i natkę drobno siekamy. Dodajemy do pozostałych składników. Doprawiamy. Mieszamy delikatnie. Podajemy na kółeczkach chlebowych.

 

Sposób przygotowania:

Kanapkowa pasta warzywna
Przygotowanie:- Z chleba wykrawamy szklanką - identycznie jak na pierogi - kółeczka. - Śmietankowy serek przekładamy do miseczki, dodajemy jogurt. Umytą i osuszoną paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w drobną kostkę razem z rzodkiewkami oraz jajkiem. Dodajemy do miski.- Dymkę (zarówno zieloną część jak i cebulkę) i natkę drobno siekamy. Dodajemy do pozostałych składników. Doprawiamy. Mieszamy delikatnie. Podajemy na kółeczkach chlebowych.