WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 617]

Kanapkowe słoneczko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kanapkowe słoneczko z mini kanapek na bagietce czosnkowej z salami, kapustą pekińską, majonezem, pomidorem i rzodkiewką.

Kanapkowe słoneczko Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kanapkowe słoneczko

 

  • 6 kawałków bagietki czosnkowej
  • majonez
  • liść kapusty pekińskiej (zielona część)
  • 12 małych plasterków salami
  • kilka plasterków pomidora
  • rzodkiewka
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kanapkowe słoneczko

ETAP 1:

Z bagietki czosnkowej odciąć piętki a resztę pokroić na kawałki. Ułożyć na talerzu w słoneczko. Każdy kawałek bagietki posmarować cienko majonezem.

Zieloną część liścia kapusty pekińskiej umyć osuszyć i podzielić na małe kawałki, ułożyć na kanapkach. Plasterki salami składać na pół i układać po 2 na każdym kawałku bagietki. Pomidora umyć osuszyć i pokroić w plasterki lub półplasterki. Ułożyć na salami.

Doprawić solą i pieprzem czarnym mielonym. Rzodkiewkę umyć, osuszyć i pokroić na cienkie plasterki, ułożyć na pomidorze.

Kanapkowe słoneczko
Plasterki salami złożone na pół i ułożone na kanapkach
Kanapkowe słoneczko
kawałki liścia kapusty pekińskiej ułożone na bagietce
Kanapkowe słoneczko
Kawałki bagietki czosnkowej posmarowane majonezem
Kanapkowe słoneczko
Bagietka pokrojona na kawałki ułożona na talerzu