Sposób przygotowania:
Sałatka z fenkułu i pomarańczy
1. Fenkuł myjemy i kroimy w pól centymetrowe plastry.
2. Sałatę myjemy i dzielimy na kawałki.
3. Pomarańczę obieramy, kroimy w dużą kostkę.
4. Oliwki kroimy w krążki.
5. Paprykę oczyszczamy i kroimy w kosteczkę.
6. Natkę pietruszki rozdzielamy na listki.
7. Układamy na talerzu najpierw sałatę, potem fenkuły, następnie pomarańcze, posypujemy papryką, oliwkami i listkami pietruszki, solimy, pieprzymy i skrapiamy oliwą z oliwek.
Rewelacja!
2. Sałatę myjemy i dzielimy na kawałki.
3. Pomarańczę obieramy, kroimy w dużą kostkę.
4. Oliwki kroimy w krążki.
5. Paprykę oczyszczamy i kroimy w kosteczkę.
6. Natkę pietruszki rozdzielamy na listki.
7. Układamy na talerzu najpierw sałatę, potem fenkuły, następnie pomarańcze, posypujemy papryką, oliwkami i listkami pietruszki, solimy, pieprzymy i skrapiamy oliwą z oliwek.
Rewelacja!
Polpal