Sposób przygotowania:
Grillowana kanapka z glazurowanym ananasem
Najpierw zamarynuj plastry ananasa, cukier rum i sok wymieszaj w miseczce, obtocz w marynacie ananasa i odstaw przynajmniej na kwadrans.
W miseczce roztrzep jajko ze śmietanką i cukrem trzcinowym. Rozgrzej grilla (u mnie elektryczny) Połóż na rozgrzany grill plastry ananasa, grilluj około 1-2 minuty do momentu gdy owoc się zeszkli z wierzchu a cukier skarmelizuje.
Gotowego ananasa odłóż na talerzyk. Kromki chałki maczaj w jajku z obu stron i połóż na grill, bułka potrzebuje około 1-2 minuty w zależności jak nagrzany jest grill. Gotowe kanapki zdejmij z grilla, odłóż na talerz.
Dwie kromki posmaruj masłem orzechowym, połóż na nich pokrojone pianki oraz połamaną na kawałeczki czekoladę. Przykryj pozostałym kromkami, lekko dociśnij. Połóż na pół minuty na grilla a gdy pianki zaczną się rozpuszczać przełóż kanapki na talerzyki, na każdej kanapce połóż plaster ananasa, wierzch udekoruj bitą śmietaną.
W miseczce roztrzep jajko ze śmietanką i cukrem trzcinowym. Rozgrzej grilla (u mnie elektryczny) Połóż na rozgrzany grill plastry ananasa, grilluj około 1-2 minuty do momentu gdy owoc się zeszkli z wierzchu a cukier skarmelizuje.
Gotowego ananasa odłóż na talerzyk. Kromki chałki maczaj w jajku z obu stron i połóż na grill, bułka potrzebuje około 1-2 minuty w zależności jak nagrzany jest grill. Gotowe kanapki zdejmij z grilla, odłóż na talerz.
Dwie kromki posmaruj masłem orzechowym, połóż na nich pokrojone pianki oraz połamaną na kawałeczki czekoladę. Przykryj pozostałym kromkami, lekko dociśnij. Połóż na pół minuty na grilla a gdy pianki zaczną się rozpuszczać przełóż kanapki na talerzyki, na każdej kanapce połóż plaster ananasa, wierzch udekoruj bitą śmietaną.