Sposób przygotowania:
Sałatka wiosenna z rukolą i migdałami
1. Rukolę namaczamy w zimnej wodzie na około pół godziny, żeby straciła gorzki smak.
2. Sałatę myjemy i dzielimy na kawałki.
3. Rzodkiewki również myjemy i kroimy na ćwiartki.
4. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę, a pomidora w plastry.
5. Ogórki obieramy ze skórki (lub jeśli ktoś lubi można skórkę zostawić) i kroimy w słupki.
6. Warzywa układamy na talerzy warstwami, posypujemy rukolą i płatkami migdałowymi.
7. Solimy, pieprzymy i skrapiamy oliwą.
2. Sałatę myjemy i dzielimy na kawałki.
3. Rzodkiewki również myjemy i kroimy na ćwiartki.
4. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę, a pomidora w plastry.
5. Ogórki obieramy ze skórki (lub jeśli ktoś lubi można skórkę zostawić) i kroimy w słupki.
6. Warzywa układamy na talerzy warstwami, posypujemy rukolą i płatkami migdałowymi.
7. Solimy, pieprzymy i skrapiamy oliwą.
BozenaMatuszczyk