Sposób przygotowania:
Kanapki na bogato
Cukinię pokroić w 1 cm krążki, oprószyć solą, osuszyć papierowym ręcznikiem, posmarować oliwą, posypać odrobiną pieprzu, lekko podsmażyć na patelni grillowej.
Kiełbasę bez osłonki i pomidory pokroić w plasterki. Kromki pieczywa posmarować masłem, ułożyć po krążku cukinii, kiełbasy i pomidora.
Oprószyć szczyptą pieprzu, posypać posiekaną w piórka cebulą i przykryć plasterkiem wędzonego sera. Tak przygotowane kanapki ułożyć pionowo w formie do tarty.
Zalać rozmieszanymi z odrobiną soli jajkami, posypać żółtym serem. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekać do momentu ścięcia się jajek ( około 15 minut).
Takie kanapki można podawać z rukolą lub roszponką.
Kiełbasę bez osłonki i pomidory pokroić w plasterki. Kromki pieczywa posmarować masłem, ułożyć po krążku cukinii, kiełbasy i pomidora.
Oprószyć szczyptą pieprzu, posypać posiekaną w piórka cebulą i przykryć plasterkiem wędzonego sera. Tak przygotowane kanapki ułożyć pionowo w formie do tarty.
Zalać rozmieszanymi z odrobiną soli jajkami, posypać żółtym serem. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekać do momentu ścięcia się jajek ( około 15 minut).
Takie kanapki można podawać z rukolą lub roszponką.
SylaUla