Sposób przygotowania:
Kandyzowana skórka pomarańczowa
Skórkę z pomarańczy pokroić na dowolny kształt i na dowolną grubość.
Następnie zalać wodą i gotować , żeby pozbyć się z niej smaku goryczki (tak powtarzamy gotowanie 3 razy) gotujemy za każdym razem około 5min.
Następnie odcedzamy ostatnią wodę i zaczynamy gotować syrop. Cukier zalać wodą następnie gotować do momentu kiedy będzie on bulgotał i w tedy dodajemy skórkę z pomarańczy i mieszamy żeby się nam nie przypaliło .
Tak przygotowane skórki z pomarańczy gotujemy około 20min na wolnym ogniu a następnie przekładamy jeszcze gorące do słoika , słoików i zakręcamy.
Następnie zalać wodą i gotować , żeby pozbyć się z niej smaku goryczki (tak powtarzamy gotowanie 3 razy) gotujemy za każdym razem około 5min.
Następnie odcedzamy ostatnią wodę i zaczynamy gotować syrop. Cukier zalać wodą następnie gotować do momentu kiedy będzie on bulgotał i w tedy dodajemy skórkę z pomarańczy i mieszamy żeby się nam nie przypaliło .
Tak przygotowane skórki z pomarańczy gotujemy około 20min na wolnym ogniu a następnie przekładamy jeszcze gorące do słoika , słoików i zakręcamy.