Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Kapuśniak 'Bennett' z grochem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Zupa z kapusty włoskiej na wywarze mięsno warzywnym z dodatkiem grochu, ogórka konserwowego, kukurydzy konserwowej i keczupu.

Kapuśniak 'Bennett' z grochem

Składniki:

Kapuśniak 'Bennett' z grochem

 

  • 1,5 L wywaru z mięsa i warzyw
  • 50 dag kapusty włoskiej
  • 4 łyżki grochu
  • ogórek konserwowy
  • 1/3 szklanki śmietany
  • łyżka mąki
  • 1/2 szklanki keczupu
  • 2 łyżki kukurydzy konserwowej
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do zup

Sposób przygotowania:

Kapuśniak 'Bennett' z grochem
Kapustę oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę, usunąć głąb i grube nerwy, zalać częścią wywaru, ugotować. Groch przebrać, opłukać, zalać zimnym pozostałym wywarem, zagotować i pozostawić na 2 godziny; potem ugotować. Ogórek pokroić w półplasterki, połączyć z kapustą, grochem, śmietaną wymieszana z mąką, keczupem i kukurydzą, chwilę pogotować, doprawić do smaku.

Przed podaniem posypać posiekaną natka pietruszką.