justka.zet

justka.zet

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 137]

Kapusta czerwona na słodko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kapusta czerwona na słodko z rodzynkami, orzechami i jabłkiem...

Kapusta czerwona na słodko

Składniki:

Kapusta czerwona na słodko

 

  • 40 dag kapusty czerwonej
  • 2 cebule
  • 2 jabłka
  • 3 łyżki stołowe dżemu porzeczkowego
  • 5 dag rodzynek
  • 5 dag orzechów włoskich
  • 6 łyżek stołowych oleju
  • 2 łyżki stołowe octu winnego
  • 1 łyżka stołowa miodu
  • sól

Sposób przygotowania:

Kapusta czerwona na słodko
Kapustę pokroić w paski, cebulę w drobną kostkę. Cebulę dusić na rozgrzanym oleju, dodać miód, ocet, rodzynki i dżem, wymieszać, dodać kapustę i dusić razem 3 minuty, posolić i schłodzić. Na koniec dodać utarte jabłka i posypać siekanymi orzechami.