pasjonatka

pasjonatka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 86]

Kapusta pekińska w wesołej wersji

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kapusta pekińska z kolorowymi dodatkami

Kapusta pekińska w wesołej wersji

Składniki:

Kapusta pekińska w wesołej wersji

 

  • 1 kapusta pekińska mała,
  • 1 słoiczek oliwek zielonych lub czarnych bez pestek,
  • 2 papryki czerwone,
  • 3 cebule czerwone małe,
  • 2-3 sztuki mozarelli,
  • 1 ogórek sałatkowy,
  • oliwa z oliwek.

 

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska w wesołej wersji
Kapustę szatkujemy i przekładamy do miseczki. Paprykę czerwoną myjemy, pozbywamy gniazd nasiennych, następnie kroimy w kostkę. Mozzarellę kroimy w kostkę. Ogórka myjemy i kroimy w talarki. Cebulę obieramy i również kroimy w talarki. Przekładamy do miski całe oliwki. Polewamy oliwą i dokładnie mieszamy. Taka kapusta pekińska może być spożyta jako przekąska, lunch czy też dodatek do różnych dań głównych.

Tagi:

beza bezy kapusta