dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Kapusta pekińska z kurczakiem i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Lekkie i szybkie do przygotowania danie obiadowe

Kapusta pekińska z kurczakiem i papryką

Składniki:

Kapusta pekińska z kurczakiem i papryką

 

  • pierś kurczaka
  • pół kapusty pekińskiej
  • papryka zółta
  • pół pęczka natki pietruszki
  • cebula
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • chili
  • oregano

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska z kurczakiem i papryką
Cebulę kroimy w kosteczke i szklimy na oleju na patelni lub w garnku z grubym dnem. Umyte i osuszone mięso kurczaka kroimy w kostke i dodajemy do cebuli, przesmazamy. Kapustę szatkujemy i dodajemy do cebuli i mięsa. Paprykę kroimy w piórka i dodajemy do garnka. Dodaje równiez posiekaną natke i przyprawy. Zalewamy pół szkl wody i dusimy 30 minut. Doprawiamy do smaku.