maggi200

maggi200

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Kapusta pekińska z serem i ananasem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Można robić na kolację lub śniadanie

  Kapusta pekińska z serem i ananasem

Składniki:

Kapusta pekińska z serem i ananasem

 

  • 1/4kapusty pekińskiej
  • 4 plastry ananasa z syropu
  • 1 opakowanie Fety w zalewie
  • 1/6 szklanki oliwy
  • 1 łyżka sok z cytryny
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól
  • cukier
  • 3 łyżki koperku pokrojonego
  • 3 łyżki szczypioru krojonego

 

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska z serem i ananasem
Aby zrobić kapustę pekińską z serem i ananasem : Kapustę pokroić w cienkie paseczki .Ananasa odcedzić z syropu i pokroić w drobną kostkę . Fetę odcedzić .. Wymieszać wszystko. Zrobić sos ucierając olej z musztardą , sokiem z cytryny . Doprawić cukrem , solą . Polać sałatkę i zamieszać. Posypać koprem. i szczypiorem

Tagi:

kapusta