Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kapusta włoska z bułeczką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Najprostszy sposób na podawanie gotowanej włoskiej kapusty .

Kapusta włoska z bułeczką  Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta włoska z bułeczką

 

  • 2 małe ćwiartki kapusty włoskiej
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 4 łyżki masła
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki cukru

 

Sposób przygotowania:

Kapusta włoska z bułeczką
Kapustę obrać z luźnych , uszkodzonych liści i wyciąć zdrewniałe części głąba ( ostrożnie by ćwiartki się nie rozpadły. Ułożyć w garnku . Zalać wodą , lekko posolić i ocukrzyć wodę . Gotować 20 minut. Wyjąć łyżką cedzakową i odsączyć na sicie . Na patelni rozgrzać masło i wsypać bułkę tartą - mieszając zrumienić .Polać ćwiartki kapusty . Podawać jako samodzielne danie z ziemniakami gotowanymi lub jako dodatek do drugich dań .
Kapusta włoska z bułeczką
Etap 1
Kapusta włoska z bułeczką
Etap 2
Kapusta włoska z bułeczką
Etap 3
Kapusta włoska z bułeczką
Etap 4

Tagi:

tarta kapusta