Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kapusta z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kapusta z koperkiem to przepis, który pamiętam od zawsze. Robiła go moja mama i babcia

Kapusta z koperkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kapusta z koperkiem

 

  • 1 szt kapusta,
  • 3 łyżki mąka,
  • 2 łyżki margaryna,
  • 3 łyżki koperek siekany,
  • do smaku ocet winny,
  • do smaku Sól

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z koperkiem
Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, zalać wodą, dodać 1 łyżeczkę soli i zagotować. Następnie odcedzić. Podlać niewielką ilością gorącej wody, dodać łyżkę octu i gotować do miękkości. Z margaryny i mąki zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z kapustą, zagotować. Dodać koperek, przyprawić do smaku solą i octem.
Kapusta z koperkiem
Etap 1

Tagi:

kapusta