Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1017]

Kapusta z rodzynkami i orzechami włoskimi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 30
  • KALORIE: 100
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przygotowana kapusta jest pyszna, lekko słodkawa i dzięki orzechom - aromatyczna oraz chrupiąca.

Kapusta z rodzynkami i orzechami włoskimi

Składniki:

Kapusta z rodzynkami i orzechami włoskimi

 

Zalewa:

  • 1/2 szklanki octu
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • 5 łyżek cukru

Sposób przygotowania:

Kapusta z rodzynkami i orzechami włoskimi
Kapustę należy drobno poszatkować, natomiast marchew - zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystko razem umieścić w większej misce i dokładnie wymieszać. Całość posypać solą i odstawić na około 3 godziny.

W tym czasie orzechy posiekać i wraz z rodzynkami - zalać gorącą wodą (czyli namoczyć). Następnie wszystkie składniki ponownie wymieszać i zalać ciepłą zalewą. Sałatkę przełożyć do słoików i szczelnie zakręcić.

Pasteryzować 20 minut