Sposób przygotowania:
Kapusta czerwona z rodzynkami i filetemETAP 1
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Gotową delikatnie rumienimy na oleju. Między czasie kapustę cienko szatkujemy.
ETAP 2
Pokrojoną kapustę dodajemy do cebuli. Następnie całość podlewamy winem, dodajemy ocet balsamiczny, liście laurowe oraz świeże igiełki rozmarynu.
ETAP 3
Kapustę dusimy około 30 minut pod przykryciem, aż zmięknie. W razie potrzeby dodajemy do niej wody. Pod koniec dodajemy rodzynki oraz miód. Całość doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
W trakcie gdy kapusta się dusi przygotowujemy tradycyjne kotlety drobiowe.
ETAP 4
Pierś z kurczaka dzielimy na 4 porcje. Każdą część delikatnie rozbijamy i oprószamy przyprawami. Tak przygotowane porcje mięsa obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.
ETAP 5
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy kolejno filety do zrumienienia.
Gotową kapustę porcjujemy na talerze. Na jej wierzchu układamy pocięte kotlety. Całość dekorujemy natką pietruszki i podajemy.