iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Czerwona kapusta z rodzynkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Czerwona kapusta z rodzynkami

Czerwona kapusta z rodzynkami

Składniki:

Czerwona kapusta z rodzynkami

 

  • 1/2 szt kapusty czerwonej
  • 1 opakowanie rodzynki,
  • 1 szt cebula,
  • 1 łyżka masła,
  • ocet balsamiczny,
  • cukier,
  • pieprz biały
  • Sól morska- MŁYNEK

 

Sposób przygotowania:

Czerwona kapusta z rodzynkami
Kapustę czerwona szatkujemy i gotujemy prawie do miękkości. Na patelni rozgrzewamy masło podsmażamy pokrojoną drobno cebulkę. Następnie do cebulki dodajemy odsączona ugotowaną kapustę i podsmażamy. Rodzynki zalewamy wrzątkiem odstawiamy. Kapustę doprawiamy solą ,pieprzem octem balsamicznym i dla przełamania smaku cukrem. Jeszcze chwile podsmażamy i dodajemy odsączone rodzynki. Mieszamy.

Tagi:

kapusta