Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Kapustka do obiadu.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wspaniała do drugiego dania, występuje również solo, z chlebkiem.

Kapustka do obiadu.

Składniki:

Kapustka do obiadu.

 

  • połowka główki kapusty

 

  • sól, pieprz, wegeta

 

 

Sposób przygotowania:

Kapustka do obiadu.
Kapsutkę szatkujemy i wrzucamy do granka. Wlewamy wodę do 1/3 jego wysokości i gotujemy na wolnym ogniu, bez przykrycia. Gdy kapustka ładnie już odparuje, po ok. 15, dodajemy sól, pieprz i wegetę. Następnie rozrabiamy dokłądnie mąkę z mlekiem i wlewamy do kapusty. Doprawiamy jeszcze do smaku, gotujemy wszystko razem 5 min i gotowe.

Tagi:

kapusta