pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Karaś smażony w curry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

curry nadaje niepowtarzalnego smaku rybie

Karaś smażony w curry Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Karaś smażony w curry

 

 

Sposób przygotowania:

Karaś smażony w curry
Karasie sprawiamy i kroimy na 2 części (przednią i tylną z płetwą ogonową). Jeśli ryba jest duża możemy pokroić na 3 części, a dodatkowo środkowy dzwonek przekroić jeszcze wzdłuż po połowie, aby dokładniej się usmażyło. Następnie rybę obficie solimy, a od wewnętrznej strony (tej nie pokrytej skórą) posypujemy curry. Przykrywamy i odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia kawałki ryby obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju pod przykryciem na złotawo-pomarańczowy kolor.
Karaś smażony w curry
Karaś smażony w curry