Sposób przygotowania:
Karkówka duszona w sosie gruszkowym
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy cebulę, mieszamy. W międzyczasie karkówkę oprószamy solą i pieprzem i obtaczamy w mące. Cebulę przekładamy na talerzyk i na patelnie wkładamy mięso, Obsmażamy z obu stron na mocno rumiany kolor przez kilka minut. Wlewamy wodę i dodajemy przesmażoną cebulę, listki laurowe i ziele angielskie, dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Chrupkie pieczywo kruszymy i wkładamy do miseczki, wlewamy kilka łyżek gorącego sosu z patelni i mieszamy, odstawiamy.
Gruszkę myjemy i kroimy, usuwamy pestki i ścieramy na tarce jarzynowej.
Startą gruszkę dodajemy do mięsa razem z chrupkim pieczywem i doprawiamy do smaku, gotujemy razem przez kilka minut razem.
Gruszkę myjemy i kroimy, usuwamy pestki i ścieramy na tarce jarzynowej.
Startą gruszkę dodajemy do mięsa razem z chrupkim pieczywem i doprawiamy do smaku, gotujemy razem przez kilka minut razem.