WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Makaron z owocami morza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne, aromstyczne oraz proste i szybkie danie Makaronowi z owocami morza w delikatnym śmietanowym sosie.

Makaron z owocami morza

Składniki:

Makaron z owocami morza

 

  • 15 dkg makaronu
  • 1 szklanka śmietanki kremowki
  • 30 dkg mieszanki owocow morza
  • 3 ząbki czosnku
  • kilka gałązek kolendry
  • olej do podsmażenia
  • sól i pieprz
  • ser Grana padano do posypania

Sposób przygotowania:

Makaron z owocami morza
Makaron gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy rozdrobniony czosnek. Dodajemy owoce morza i chwilę podsmażmy, dolewamy śmietankę, doprawiamy do smaku i posypujemy pociętą kolendrą.

Chwilę razem dusimy, po czym mieszamy z makaronem.

Posypujemy przed podaniem startym serem.