Sposób przygotowania:
Karkówka duszona w wiśniach i koperku
Karkówkę myję, osuszam, kroję w plastry grubości ok 1 cm. Każdy plaster dokładnie rozbijam, solę i pieprze z obu stron. Koper myję i drobno siekam.
Wiśnie wyciągam ze słoiczka. W naczyniu żaroodpornym kładę ok 3 plastry następnie smaruję wiśniami i posypuję koperkiem.
I tak kładę warstwy do wykorzystanie produktów ok 3 razy. Przykrywam naczynie.
Wkładam do piekarnika na ok 120 minut w 180 stopniach.
Podaję na ciepło z ulubioną kaszą i buraczkami.
Wiśnie wyciągam ze słoiczka. W naczyniu żaroodpornym kładę ok 3 plastry następnie smaruję wiśniami i posypuję koperkiem.
I tak kładę warstwy do wykorzystanie produktów ok 3 razy. Przykrywam naczynie.
Wkładam do piekarnika na ok 120 minut w 180 stopniach.
Podaję na ciepło z ulubioną kaszą i buraczkami.