zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Schabowy w mixowej panierce

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dziś schabowe niby zwykłe, a jednak trochę inne. A wszystko to za sprawą panierki i innych składników, których użyłam do ich przygotowania. Schabowe nie są duże, bo miałam fajny cienki schab.

Schabowy w mixowej panierce

Składniki:

Schabowy w mixowej panierce

 

  • 1 kg schabu bez kości

 

 

 

  • Dodatkowo :
  • olej lub smalec do smażenia

Sposób przygotowania:

Schabowy w mixowej panierce
Składniki ciasta wymieszać.

Schab umyć a potem osuszyć i pokroić na kotlety. Rozbić je tłuczkiem i włożyć do ciasta. Przemieszać kotlety w cieście aby się pokryły ciastem. Odstawić na 30 minut.

Następnie każdy kotlet panierować w mieszance panierki. Smażyć kotlety na rumiano na oleju lub smalcu na rumiano.

Podawać z tym co lubimy, ja podałam z ziemniakami i kapustą zasmażaną kiszoną.