Sposób przygotowania:
Bitki z karkówki duszone z pieczarkami i koperkiemUbijanie mięsa
Karkówkę kroję na plastry. Rozbijam cienko tłuczkiem. Oprószam z dwóch stron solą, pieprzem, rozmarynem i mieloną papryką.
Podsmażanie mięsa
Na maśle podsmażam mięso razem z pokrojoną cebulą.
Duszenie mięsa
Następnie mięso zalewam wodą (tak by było zanurzone). Wsypuję przyprawę warzywną i mąkę. Duszę na małym ogniu około godziny.
Pieczarki kroję w plastry. Dodaję do mięsa. Koper drobno siekam i także dodaję do bitek. Duszę kolejne 15 minut. Śmietany mieszam razem z musztardą. Dodaję do mięsa. Gotuję 5 minut. Sos doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Bitki podaję z ziemniakami i surówką.