Sposób przygotowania:
Karkówka duszona z cebulą z serem korycińskimMięso:
Karkówkę już pokrojoną w grubsze plastry należy delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa i oprószyć przyprawami.
Następnie każdy kawałek dokładnie obtoczyć w mące i obustronnie obsmażyć na rozgrzanym oleju.
Cebula:
Cebule należy obrać i pokroić w piórka.
Duszenie:
Do obsmażonego mięsa dołożyć cebule.
Całość przez moment podsmaży, a następnie podlać odrobiną wody.
Wrzucić liść laurowy oraz ziele angielskie.
Patelnię przykryć i wszystko razem dusić do miękkości na niewielkim ogniu.
Doprawić do smak.
Ser:
Na każdym kawałku gotowej karkówki należy ułożyć po plastrze sera korycińskiego.
Całość trzymać na patelni do chwili rozpuszczenia się sera.
gusia1000