Sposób przygotowania:
Karkówka duszona z kuminem rzymskim i z grzybami
Mieszam w miseczce sos teriyaki z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i startymi nasionami kuminu,dodaję płaską łyżeczkę soli i tą mieszaniną dokładnie pokrywam kotlety. Przykrywam mięso folią i zostawiam najlepiej na całą noc w lodówce. Na patelni z łyżką oleju smażę partiami kotlety do zrumienienia, po czy przekładam je do szerokiego garnka. Kroję w kostkę cebule i dodaję je do przesmażonego mięsa, jeśli pozostała marynata po kotletach, też ją dolewam. Do garnka dodaję pozostały olej, wodę i połamane na małe kawałki grzyby i wszystko razem duszę pod przykryciem na niewielkim ogniu ok. 1,5 godziny. Doprawiam pieprzem i solą w razie potrzeby.Mięso powinno być bardzo miękkie.
karola25