Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Karkówka grillowana w ketchupie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Karkówkę najlepiej zamarynować ok. 3 godziny przed grillowaniem.

Karkówka grillowana w ketchupie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Karkówka grillowana w ketchupie

 

  • 1 kg karkówki
  • 4 łyżki oliwy
  • 4 łyżki ketchupu pikantnego
  • przyprawa gruboziarnista do grilla - 2 opakowania

Sposób przygotowania:

Karkówka grillowana w ketchupie
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Oliwę wymieszać z ketchupem, dodać przyprawę gruboziarnistą do grilla (prymat). Dokładnie wymieszać ze sobą. Tak przygotowaną marynatą smarować plastry karkówki, odstawić na ok. 3 godziny do lodówki. Po tym czasie piec na mocno rozgrzanym grillu z obu stron na kolor rumiany. Podawać np. z sosem tzatziki.
Karkówka grillowana w ketchupie
Wymieszanym ketchupem z oliwą i przyprawą do grilla smarujemy karkówkę.