Sposób przygotowania:
Karkówka musztardowo-miodowa grillowana
Karkówkę kroimy w plastry grubości 2-3 cm. Następnie marynujemy ją w "Marynacie musztardowo-miodowej do karkówki". Na rozgrzaną patelnię grillową posmarowaną oliwą kładziemy plastry i smażymy z dwóch stron po kilka minut z każdej (moment przewrócenia sprawdzam podnosząc kawałek mięsa i gdy ślady od karbowania patelni na mięsie będą czerniały przewracam mięso). W międzyczasie cebulę kroję w krążki. Gdy karkówka się usmaży układam na niej plasterki cebuli i wkładam do piekarnika nagrzanego do 150°C i zapiekam ok. 10 minut – aż cebulka zacznie „wysychać”. Cebulkę można przyprawić do smaku (ja użyłem ziołowej przyprawy do ryb i owoców morza, którą bardzo lubię) Jeśli ktoś preferuje cebulę bardziej przypieczoną może wcześniej ją trochę podsmażyć na patelni.