Sposób przygotowania:
Karkówka pieczona wg Smakosza
Przygotowanie:
Ostrym nożem oddzielić mięso od kości.Rozetrzeć majeranek,kminek podsuszyć i zemleć lub utłuc w moździerzu,przyprawy zmieszać.Natrzeć nimi mięso ze wszystkich stron,obłożyć krążkami cebuli i odstawić na co najmniej 2 godziny.Następnie ułożyć mięso na blasze pokrytej olejem,obrumienić w piekarniku.Dodać cebulę,skropić dno blachy wodą i piec dalej.Ukończyć pieczenie gdy po nakłuciu mięso wydziela bezbarwny sok.
Ostrym nożem oddzielić mięso od kości.Rozetrzeć majeranek,kminek podsuszyć i zemleć lub utłuc w moździerzu,przyprawy zmieszać.Natrzeć nimi mięso ze wszystkich stron,obłożyć krążkami cebuli i odstawić na co najmniej 2 godziny.Następnie ułożyć mięso na blasze pokrytej olejem,obrumienić w piekarniku.Dodać cebulę,skropić dno blachy wodą i piec dalej.Ukończyć pieczenie gdy po nakłuciu mięso wydziela bezbarwny sok.