Sposób przygotowania:
Karkówka w winnej marynacie
1. Karkówkę pokroić w plastry
2. Bulion i wino wymieszać w garnku, dodać wszystkie przyprawy, wymieszać.
3. Po zredukowaniu o połowę marynatę wystudzić i zalać nią mięso.
4. Marynować min. 12 godzin.
5. Mięso piec na rozgrzanym grillu zależnie od grubości 5 - 8 min. na stronę, przewracać nie wbijając w nie widelca.
6. W czasie pieczenia polewać pozostałą marynata.
2. Bulion i wino wymieszać w garnku, dodać wszystkie przyprawy, wymieszać.
3. Po zredukowaniu o połowę marynatę wystudzić i zalać nią mięso.
4. Marynować min. 12 godzin.
5. Mięso piec na rozgrzanym grillu zależnie od grubości 5 - 8 min. na stronę, przewracać nie wbijając w nie widelca.
6. W czasie pieczenia polewać pozostałą marynata.
misia53