wiola11

wiola11

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 77]

Duszona karkówka na kanapkę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Karkówkę polecam z ciepłą bułeczką lub pokroić w grubsze plastry i podać z sosem. Doskonała na obiad jak i na śniadanie

Duszona karkówka na kanapkę Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Duszona karkówka na kanapkę

 

  • 1 kg karkówki
  • ok 10 kulek ziela angielskiego
  • ok 5 listków laurowych
  • 1 łyżka pieprz
  • 3 łyżki przyprawa kucharek
  • 2 łyżki papryki czerwonej (słodka)
  • 1 łyżka oregano
  • 1 łyżka bazylia

Sposób przygotowania:

Duszona karkówka na kanapkę
Przyprawy mieszamy ze sobą i obtaczamy w nich mieso. Tak przygotowaną karkówkę zostawiamy na jakieś 4-5 godz, by mięso przeszło aromatem przypraw. Następnie wkładamy je do garnka i zalewamy ok 1-2 litra wody i dusimy ok 1-1.5 godz w miedzy czasie dolewamy wody jak brakuje.

Po uduszeniu mięso wyciągamy i pakujemy w folie aluminiową i zostawiamy tak, aż do całkowitego wystygnięcia. Jak wystygnie można kroić na kanapkę lub pokroić w grubsze plastry i podawać z sosikiem.

Polecam
duszona karkówka na kanapkę
karkówke za marynowaną i zalaną woda dusimy
duszona karkówka na kanapkę
karkówka uduszona.Karkówkę zawijamy w folię aluminiową

Tagi:

karkówka