aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Karmelowe płatki z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

pyszna, słodka przekąska...

Karmelowe płatki z migdałami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Karmelowe płatki z migdałami

 

  • 70 g płatków migdałowych
  • 1/2 puszki mleka skondensowanego słodzonego

Sposób przygotowania:

Karmelowe płatki z migdałami
Płatki migdałowe mieszamy razem z mlekiem skondensowanym słodzonym. Na blaszce od piekarnika układamy papier do pieczenia i wylewamy naszą masę. Delikatnie rozsmarowujemy nożem tak cienko jak się tylko da. Blachę wkładamy do piekarnika na 150 stopni i pieczemy ok. 15-20 minut - do uzyskania lekko złocistego koloru. Po wyciągnięciu blachy z piekarnika odczekujemy ok. 5 minut, aż masa lekko ostygnie (gorąca jest zbyt lepka). Masę łamiemy na kawałki, albo kroimy nożem.
Karmelowe płatki z migdałami
pyszne karmelowe płatki
Karmelowe płatki z migdałami
pyszne karmelowe płatki
Karmelowe płatki z migdałami
pyszne karmelowe płatki