Sposób przygotowania:
Płatki jaglane z musem brzoskwiniowo śliwkowym
Brzoskwinię i śliwki pokroiłam w małą kostkę. Do garnka wlałam 150 ml wody, dodałam trochę cukru, gdy się rozpuścił dodałam owoce i chwilę razem gotowałam na małym ogniu.
Następnie wszystko razem zblendowałam, dodałam anyż i wymieszałam. 2 szklanki mleka wlałam do garnka, wsypałam 5 łyżek płatków jaglanych, gotowałam do czasu aż zgęstnieją, często mieszając.
Dodałam odrobinę cynamonu. Wyłożyłam na talerz, polałam musem owocowym, na wierzch dodałam pokrojoną brzoskwinię, dodałam też trochę rodzynek.
Następnie wszystko razem zblendowałam, dodałam anyż i wymieszałam. 2 szklanki mleka wlałam do garnka, wsypałam 5 łyżek płatków jaglanych, gotowałam do czasu aż zgęstnieją, często mieszając.
Dodałam odrobinę cynamonu. Wyłożyłam na talerz, polałam musem owocowym, na wierzch dodałam pokrojoną brzoskwinię, dodałam też trochę rodzynek.