Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1343]

Orkiszanka z bananem i masłem migdałowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
  • KALORIE: 350
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Płatki owsiane zastąpiłam orkiszowymi, więc stąd ta nazwa - orkiszanka. Taki zastrzyk energii przyda się każdemu do rozpoczęcia swego z wigorem.

Orkiszanka z bananem i masłem migdałowym

Składniki:

Orkiszanka z bananem i masłem migdałowym

 

Opcjonalnie:

  • płatki migdałowe do posypania

Sposób przygotowania:

Orkiszanka z bananem i masłem migdałowym

Płatki:

Orkiszanka z bananem i masłem migdałowym
Płatki należy gotować na niewielkim ogniu.

Płatki przesypać do garnuszka, zalać mlekiem i gotować na małym ogniu, aż wsiąkną mleko.

Banan:

Orkiszanka z bananem i masłem migdałowym
Można dodać całego banana i później wmieszać do płatków.

Banana należy pokroić w plasterki.

Całość:

Orkiszanka z bananem i masłem migdałowym
Masło powinno być dokładnie wymieszane z płatkami.

Do ugotowanych płatków należy dokładnie wmieszać masło migdałowe, a całość dosłodzić wg smaku.

Podanie:

Orkiszanka z bananem i masłem migdałowym
Orkiszankę najlepiej podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

Płatki przełożyć do miseczki, a na wierzchu ułożyć plasterki banana.

Całość posypać płatkami migdałowymi.


Tagi:

śniadanie