Sposób przygotowania:
Karp pieczony pod marchewkowo-porową pierzynką
Filety karpia kroimy w ok 5 cm paski. Przyprawiamy solą ziołową i pieprzem cytrynowym. Marchewkę obieramy, myjemy i trzemy na tarce o grubych oczkach.
Por kroimy w paseczki. Podsmażamy marchewkę z porem. Podlewamy wodą i dusimy do miękkości, przyprawiamy.Filety przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
Na filety wykładamy marchewkę z porem. Pieczemy ok 25 minut w 180 stopniach.
Podajemy na ciepło lub zimno. Smacznego ;)
Por kroimy w paseczki. Podsmażamy marchewkę z porem. Podlewamy wodą i dusimy do miękkości, przyprawiamy.Filety przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
Na filety wykładamy marchewkę z porem. Pieczemy ok 25 minut w 180 stopniach.
Podajemy na ciepło lub zimno. Smacznego ;)