mloda

mloda

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

Karpatka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

karpatka z masą budyniowa dobre ciasto

Karpatka

Składniki:

Karpatka

 

  • mąki pszennej 3|4 kostki marmaryny 9 jaj Masa 25dag marmaryny 25dag cukru pudru 1 cukier

Sposób przygotowania:

Karpatka
wodę z marmaryną zagotować dodać mąkę i dokładnie roztrzepać trzepaczką po przestudzeniu wbijać po jednym jajku i dalej trzepać pod koniec ubijać mikserem ciasto rozłozyć na dwie blaszki i upiec masa z mleka i budyniu ugotować budyń margarynę utrzeć z cukrem pudrem cukrem waniliowym dodać przestudzony budyń wymieszać ciasto przełożyć z masą wierzch posypać cukrem pudrem

Tagi:

beza bezy