jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Kartoflanka z pieczarką łowicką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Zupa kremowa z ziemniaków z aromatyczną pieczarką ze słoiczka "Łowicz", która wzbogaci smak katoflanki.

Kartoflanka z pieczarką łowicką

Składniki:

Kartoflanka z pieczarką łowicką

 

  • pół słoiczka sosu pieczarkowego "Łowicz"
  • 2 litry bulionu warzywnego
  • sól, pieprz gałka muszkatołowa
  • 3/4 kg ziemniaków
  • pół szklanki kremówki
  • 4 łyżeczki natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Kartoflanka z pieczarką łowicką
Obierz, pokrój w kostkęziemniaki i zalej je bulionem. Ugotuj, zmiksuj na gładko, dopraw solą , pieprzem i gałką muszkatołową , dodaj kremówkę. Zagrzej oddzielnie sos (możesz w mikrofalówce). Zupę wylej na talerze, łyżką nałóż sos w kształcie grzbka. Posyp z jednej strony natką pietruszki. Podawaj od razu z grzanką lub bez - jak lubisz :)

Tagi:

sosy