Sposób przygotowania:
Kasza gryczana z fetą i orzechami włoskimi
Gotujemy kaszę gryczaną zgodnie z instrukcją, która znajduje się na opakowaniu. Odcedzamy ją i odstawiamy do ostygnięcia. Cebulę siekamy w drobną kostkę i podsmażamy na rumiano. Wrzucamy ją do dużej miski. Łuskamy orzechy włoskie i zalewamy je wrzątkiem. Po kilku minutach wyciągamy je z wody i obieramy, aby nie były gorzkie. Kroimy je na mniejsze kawałki i wrzucamy do miski z cebulą. Ogórki kroimy w drobną kostkę. Również je przekładamy do miski z pozostałymi składnikami. Umytego pomidora kroimy w średniej wielkości kostkę. Przekładamy go do miski, w której znajduje się reszta produktów. Dosypujemy kukurydzę oraz kaszę. Doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy ser feta pokrojony w kostki i ponownie mieszamy (lekko). Do sałatki można zrobić sos curry: 130 gram jogurtu naturalnego mieszamy z pół łyżeczki przyprawy curry, szczyptą soli oraz pieprzu czarnego mielonego.