darmiona

darmiona

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 304]

Buraki z grilla nadziane kaszą, boczkiem i fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Cudowne, słodkie buraki z grilla nadziane kaszą gryczaną, fetą i podsmażonym boczkiem. Danie popisowe na grillowe przyjęcie.

Buraki z grilla nadziane kaszą, boczkiem i fetą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Buraki z grilla nadziane kaszą, boczkiem i fetą

 

Sposób przygotowania:

Buraki z grilla nadziane kaszą, boczkiem i fetą
Buraki ugotować w całości, ostudzić i obrać. Za pomocą łyżeczki delikatnie wydrążyć. Boczek drobno pokroić i podsmażyć na patelni. Wymieszać kaszę z boczkiem i pokruszoną fetą. Doprawić solą oraz pieprzem. Napełnić farszem wydrążone buraki. Skropić oliwą. Ułożyć na ruszcie i zapiekać kilkanaście minut.
Buraki z grilla nadziane kaszą, boczkiem i fetą
Etap 1Kaszę wymieszać z boczkiem, przyprawić
Buraki z grilla nadziane kaszą, boczkiem i fetą
Etap 2 Ugotowane i ostudzone buraki wydrążyć
Buraki z grilla nadziane kaszą, boczkiem i fetą
Etap 3 Do kaszy z boczkiem dodać pokruszoną fetę
Buraki z grilla nadziane kaszą, boczkiem i fetą
Etap 4 buraki napełnić przygotowanym farszem