jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Kasza jaglana z truskawkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 20

To pyszna i zdrowa alternatywa dla makaronu z truskawkami. Osobiście mus posłodziłam tylko odrobinę, gdyż dodane do kaszy rodzynki znakomicie osładzają całość.

Kasza jaglana z truskawkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kasza jaglana z truskawkami

SKŁADNIKI

Sposób przygotowania:

Kasza jaglana z truskawkami

ETAP 1

Kasza jaglana z truskawkami
na sypko gotujemy kaszę jaglaną

Kaszę jaglanką przelewamy wrzątkiem i odsączamy z wody. W garnku zagotowujemy wodę. Dodajemy do niej masło oraz sól. Gdy tłuszcz się rozpuści wsypujemy kaszę. Gotujemy ją na wolnym ogniu do momentu jak wchłonie wodę. Następnie zdejmujemy i lekko lub całkowicie studzimy.

ETAP 2

Kasza jaglana z truskawkami
Kaszę łączymy z rodzynkami

Do przestudzonej dodajemy rodzynki. Całość mieszamy.

ETAP 3

Kasza jaglana z truskawkami
myjemy i osuszamy truskawki

Truskawki przepłukujemy, osuszamy i usuwamy szypułki.

ETAP 4

Kasza jaglana z truskawkami
przygotowujemy truskawkowy mus

Gotowe miksujemy. Gotowy mus słodzimy do smaku.
Z kaszy formujemy gałki, które porcjujemy na talerze. Polecamy je musem truskawkowym, a następnie śmietaną. Całość oprószamy delikatnie cynamonem i podajemy.


Tagi:

kasza owoce