Sposób przygotowania:
Kasza pęczak z cukinią, pieczarkami i botwinką
Nastawiamy wodę, solimy, a gdy się zagotuje, wrzucamy woreczek z kaszą i gotujemy ją al dente. Odcedzamy. Pieczarki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Cukinię dokładnie myjemy i kroimy w ćwierćplasterki, cebulę w kostkę.
Rozpuszczamy masło na patelni, wrzucamy pieczarki i podsmażamy je przez kilka minut. Następnie dodajemy warzywa i smażymy na małym ogniu około 5 minut. Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą. Dodajemy pokrojone liście botwinki razem z łodygami i smażymy jeszcze 1-2 minuty.
Dodajemy kaszę, mieszamy, podsmażamy razem przez chwilę i podajemy.
Rozpuszczamy masło na patelni, wrzucamy pieczarki i podsmażamy je przez kilka minut. Następnie dodajemy warzywa i smażymy na małym ogniu około 5 minut. Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą. Dodajemy pokrojone liście botwinki razem z łodygami i smażymy jeszcze 1-2 minuty.
Dodajemy kaszę, mieszamy, podsmażamy razem przez chwilę i podajemy.